TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj Clk » 14 May 2010, 08:48

Simdi önce listeyi oldugu gibi alalim. 1- Patek, 2- Rolex, 3- Panerai, 4- JLC, 5- Lange, 6- Breitling, 7-Piguet, 8-Cartier, 9- IWC, 10 Tag Heuer. Bu liste 50'ye kadar gidiyor.

Simdi tüm bu markalari kategorize edelim.

Üst Luks Sinif.................Orta-Üst Luks Sinif............Orta Sinif

1- Patek.......................1- Rolex..........................1- Breitling
2-Lange.......................2- Panerai........................2- Tag-Heuer
3- Piquet......................3- JLC............................3- Omega (listede 12. sirada)
................................4-Cartier
................................5-IWC

Bu listede tartisilacak tek bir marka var o da JLC. Ancak JLC satislarinin büyük cogunlugunu olusturan saatler genel anlamda Orta_luks sinif saatleri. Derin komplikasyonlu makineler JLC'nin ana gelir kaynagi degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 14 May 2010, 09:18

Eyvah!
Ortalığı karıştıran bir teklif atmışım ortaya, yeni farkettim.
Yalnız clk'nın sınıflamasının çok basit olduğunu (Rolex ve diğerleri:)) bilsem de, yaptığı sınıflamada egzotikler, üst lüks, orta lüks, alt lüks diyor ve sınıflamayı durduruyor (gerçi son mesajında biraz daha farklı ifadeler kullanmış ama). Lüksten sonrakileri (üst, orta, alt her neyse) de en azından ismen saymak gerekir. Yani lüksten sonrakilerin de adını koymalısınız. Orta ve alt sınıf demek yeter mi? Yukarıda o kadar itiş kakış var ve herkes yer kapmak isterken, aşağıya hiç bakmayacak mıyız? Mesela Çin ürünlerinin adı ne olacak. Replikalara da (sevmesek de) bir yer tahsis etmeliyiz.
Sınıflamada kriterler neler? Fiyat, mekanizma, el işçiliği, kuvars olup olmama, üretim sayısı...
Yani biraz da meslek icabı olsa gerek daha iyi bir sınıflama bekliyorum açıkçası. Sınıflamanın kriterleri ortaya konursa, şu markayı söyledin, bunu söylemedin olmaz. Yeri belli edilirse herkes gidip yerine oturur.
Bu arada ben de kendimce şunu söylemeliyim. Sınıflamayı markalarla yaparsanız yanılırsınız. Her markanın birden fazla segmentte yer alan çok sayıda ürünü vardır. Otomobil benzetmesini buraya da alırsak öyle değil mi? Mesela clk'nın seveceği bir örnek vermek gerekirse tüm Mercedes otomobiller üst segmentte değil ki. A, B, C, E, S, M, ML, CLS, CLK... gibi birçok seri var. Hepsi de ayrı segmentlerde yer alıyor.
Mesela ben de şimdiye kadar bu başlıkta adı geçmemiş ama oldukça yaygın ve ünlü bir marka olan Longines'i sorsam hangi segmente koyarsınız. Kuvars modelleri bana göre ortada (orta lüks veya alt lüks değil) kalırken, karmaşık ve otomatik modellere lüks'lü bir segment vermeniz gerekmez mi?
Sevgili saatsever arkadaşlar, kafa yormak güzel ama varsa bir kaynaktan segmentleri aktarırsak biraz daha objektif oluruz diye düşünüyorum.
Herkese selamlar.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 14 May 2010, 09:33

Bir kerede siniflamanin tamamini tamamlamak münkün degil zaman anlaminda. O yüzden kestim.

Yalniz ya ben yazamiyorum yada siz okumuyorsunuz :) Yukarida yazdiklarimin hicbiri marka bagimli degil. Cok kisa özetliyorum.

Kullanilan Malzemeler
Mühendislikler
Komplikasyon
Üretim sekilleri
In-House makineler
Modifiyeli makineler
Al tak makineler
Hassasiyet
Kalite
Ömür
Imaj
Fiyat
Üretim adedi
gibi etkenler bu siralamalari belirliyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 14 May 2010, 09:42

Longines, Oris, Hamilton gibi markalar orta-alt lüks segmentte bulunuyor.

Geri kalanlarin tamami ise alt segmenti olusturuyor. Ben bugüne kadar alt segment icin üst-orta.alt seklinde bir ayrim yapildigina sahit olmadim, görmedim. Böyle bir ayrim varsa bilen birisi mutlaka yazacaktir.

Mercedes ile ilgili verilen örnek tipki diger markalarda oldugu gibi cok dogru. Olayi göreceli hale getirisek zaten bu isin icinden cikilmaz. Bana göre mercedes slr'dir Bir baskasina göre a serisi :) Böyle birsey olmaz. Aynen BMW'nin Z1 yada 1 serisi olmadigi gibi.

Sedir'in basligi altinda saat markalari ile ilgili bir sey yazmistim. Her segmentte ki saat markasi kendi segmentinin üstünde ki yada altinda ki klasmanlara yakin degerde saatler üretir diye. Tipki Mercedes'in A serisinin yaninda SLR yada SLS üretmesi ve Tag-Heuer'in Formula1 serisi ile 36RS üretmesi gibi. Simdi Tag-Heuer 36 RS ile üst sinif mi oldu? Yada Formula1 ile alt sinif mi?

Fake/imitasyon saatlerin bir segmenti yoktur. Illegal olan birseyi neye göre siniflayacaksiniz ki? Dünya'da bu isi yapan iki grup var. Birincisi teroristler ikincisi ise uyusturucu kacakcilari. Bu adamlarin basini cektigi ürünleri klasmana koymak akil isimidir?

Cin mali ürünlerden bahsetmisiniz. Yukarida ki kriterleri ele alarak klasmana koymaya calisalim.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 14 May 2010, 09:46

Kullanilan malzeme: Adi en ucuzu
Mühendislik: Sifir!!! Cogu kopya sistemler
Komplikasyon: Gercekten cok komplike bozuldugu zaman tamir edilemiyor :)
Üretim sekilleri: Öglen ve aksam yemegi olarak pirincten baska birsey yemeyen insanlar tarafindan ve kalite kontrolü olmadan üretiliyor.
Ne In-House, Ne ETA sadece kopya makineler kullaniyorlar ki bunu yazdik.
Kalite: Sifir
Ömür: Allah'a kalmis
Fiyat: Abartili (ucuz olmasina ragmen)
Üretim adedi: Dünyada ki tavuk yumurtasi adedi kadar :)

Buyrun siniflandirmayi siz yapin :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 14 May 2010, 10:47

clk yazdı:...
Yalniz ya ben yazamiyorum yada siz okumuyorsunuz :) Yukarida yazdiklarimin hicbiri marka bagimli degil...

Yazabiliyorsunuz.
Okuyoruz. :(
Yukarıda marka-marka kıyaslamalı çok cümle var.
Ayrıca;
Daha önce bahsedilen HH, HC, budget gibi sınıflar burada görülmüyor.
Ama en azından bu işin ana hatlarıyla kolay görünse de oldukça karmaşık olduğunu anlamış bulunuyorum.
Teşekkürler.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 14 May 2010, 11:01

Üst Lüks Sinif listesini tamamladigimiz zaman HH listesi cikar
Orta-Üst ve Orta sinif listesinden HC
Orta-Alt ise Budget listesini olusturur.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 14 May 2010, 12:13

Merhabalar arkadaşlar ve bay Bilo. Foruma renk katmaktasınız ama bizim konularımızla hiç mi hiç alakalaraı yok. Saat sınıflamalarında egzotik üst lüks alt lüks gibi sınıflar yok ve olamaz da. Haute Horlogerie yani Hi-End dediğimiz sınıfla başlar ve aşağıya doğru iner.Bütün dünya basınında da Fransızca karşılıkları tercih edilir ki Sedir'in Saatleri konusunda dün gece ben hepsini içerikli açıkladım.clk da bunu vurgulamış zaten.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 97 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners