brckk yazdı:Grand Seiko satiyorlar, alanlar ve almak isteyenler saati Aydin Saate bakima verdiginde neler olacak dusunsunler..
Bu kadar genellememek gerek bence ..

brckk yazdı:Grand Seiko satiyorlar, alanlar ve almak isteyenler saati Aydin Saate bakima verdiginde neler olacak dusunsunler..
Triton yazdı:Bu işler için Türkiyede tanıdık bildik bir saat ustası bulacaksın. Aksi takdirde aldatılmak kaçınılmaz. Adamlar bu işten para kazanıyor. Hem de müthiş para kazanıyor.
Her tüketicide senin gibi incelemediği için sorun olmuyor. Bu foruma üye oluşum Güngenci saat adıyla bazı alışveriş merkezlerinde stand açmış bir yere bakım için verdiğim 2 mekanik saatle başlar. İkisi de çalışıyordu. Rolex bakım fiyatlarının verdiği morfinle bakım diye 400 lira ödedik. Adam conta bile değiştirmemiş. Saatlerin geri kalması ya da ileri gitmesi dahi aynı. Hıncımı zaman zaman pahalı iş yaptırmaya niyetlenen müşterilerine durumu izah ederek çıkartıyorum.
Adamı neden tartaklamadığımı hala kendime soruyorum. Saatçiler odasına baş vurdum saatleri bize bırakın inceleyeceğiz vb., denilince bu defa başka sorun yaşamamak için vazgeçtim.
Bu işe meraklıysanız çözümler basit. Ya kendiniz yapacaksınız, ya güvenilir ve tanıdığınız bir ustanız olacak ya da değerli bir saatse yurt dışına (İsviçre yada Almanya) göndereceksiniz.
Benim makinesi arızalanan Quantum marka Quartz bir saatim vardı. Servisine bıraktım. Üç hafta salladılar. Sonra iki günde hallettik gelin alın dediler. 60 lira ödedim makine değişimi için. Ama daha sonra farkettim ki kronometre pozisyonları bazı pozisyonlarda milimetrik kayıyor, Daha önce gayet hassas çalışan vidalı ayar mekanizması şimdi zorlukla vidalanıyor. hassasiyetini yitirmiş. Çünkü orijinal durumunda hassastı, kanımca zorlayarak ya da diş kaptırarak çevirmişler hassasiyetini yitirmiş. Bunun içine takdığınız makine nedir diye sorunca nerede orijinali diyerek Çin işi bir makine takdıklarını kabul ettiler. Sorun olursa garantisi var değiştiririz diyerek.
Türkiyede yaptırdığınız hiçbir işte ne yazıkki karşınızda ince adam bulamıyorsunuz. Sistem hap yap para kap üstüne kurulu.
Rolex i Köln e verdim. Eğer vergi binmesiydi servis ücreti Türkiye den ucuza gelecekti. 6 hafta sürdü. Yapılan her işin detayı var. Saatim çok iyi durumdaydı ama kusursuz iş çıkarmışlar adeta kutusundan yeni çıkmış gibi sıfır bir saat teslim aldım.
Ortadoğu kültüründen hassas iş ne yazıkki çıkmıyor.... Onun için çamurda patinaj yapıyoruz....
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 173 misafir
|