2fast4u yazdı:rolex bayısındekı terbıyesız koluna saatmi takmıs ulan bunlar tam dayaklık
yüzde yüz benim de hissim budur. yanlış anlaşılmasın, bu insan ayrımı falan da değil. Olayı da tam anlatayım...Mekan İstinye Park Rodium... aynı mekanın eski müşterisiyiz,biz oraya bir modeli çok beğenip gitmişiz, saati masaya çıkartmış incelemişiz, hatta yanına 3-4 saat daha çıkartmışız,alıcılığı belli, cebinde para olan adamlarız alıcaz çıkıcaz , bu çok açık ve net.
Aynı dükkandan ben zamanında Panerai için %30 nakit indirimi aldım, bunu daha önce bu forumda, forum buluşmalarında da söylemişimdir, bilen bilir, satıcı arkadaşa da aynı şekilde bunu ilettim, 1 sene kadar önce sizden bir panerai aldım yüzde 30 indirim yaptınız dedim, arkadaş beni yalancı yerine koydu, faturamı kontrol etti, edince de, evet o zaman almış olabilirsiniz dedi..konuyu kapamaya çalıştı. bu arada her ne kadar yine nakit %30 alabileceğimizi bilsek de, bir yandan inanıyoruz satıcıya, evet Rolex'de %30 olmuyor diyor, peki diyoruz, arada bir rakam veriyoruz satıcıya, olmaz diyor, ulan yaklaş bari bize ediyoruz, masadan saati alıyor eline, bileziği kapatıyor ve kendine doğru çekiyor.. sanki kumar oynuyoruz...
Bu arada herşeyin sebebi bence şuradan geliyor, aldığımız saat Türkiye'de tekti, ve sadece o bayiideydi, ve bilindiği gibi Ekim'de zam gelecekti.
istinye parktaki bu yerden çıktık, hadi şansımıza dedik bir de Nişantaşı'na gittik, orada benim daha önceden simayen tanıdığım, Suadiye'de duran ağırbaşlı bir abimiz var, adını şimdi hatırlamıyorum, sağolsun o ilgilendi.. saatin taşlı olan versiyonunu çıkarttık vitrinden, dedik ki taşsızını istiyoruz, getirtirim cevabını aldık, kaça verirsin dedik, bi rakam söyledi, biz bir önceki mağazada söylediğimizi söyledik... o rakam olmaz ama arada buluşalım dedi, biz arasının da arasını söyledik

olur dedi, aldık gittik.. esnaflık nedir ? budur...
Şahsen ben de perakende sektöründe ve lükse giren,satması zor ürünler satıyorum( piyano ), bu kadar para harcayacak insanlara böyle davranılmaz, ha elimiz yüzümüz ters de değil, tanıyorsunuz bir çoğunuz beni zonta biri de değilim, maalesef eski müşterisi olduğum bir dükkandan böyle bir muamele gördüm...
bu arada satıcının aynı ürünü kullanmasına saat konusunda ben pek takılmam sanırım, hatta karşımdaki saat bilgisini ispatlayan ve düzeyi belli biri ise memnun da olurum, ama yine başıma gelen bir hadise, X bir butikte, çok yakınım bir arkadaşımla ( bayan ) eşi için hediye saat bakıyoruz, baktığımız saatlerden bir serinin başka bir modelini satıcı ben de kullanıyorum diye gösterdi. Satıcı da belli ki mağazadaki satış zincirinin son halkası, arkadaşım irite oldu, o saati almayı düşünüyordu, vazgeçti.. kadın psikolojisi