TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Kakefe » 22 Mar 2019, 10:30

@Ankthas
Kiyaslama icin metro 38 Datum 'mum. Bilegim ~16,5 cm . Takmadan once supheliydim cunku Tangente 38 kolumda buyuk duruyordu. Ama gordum ki lug yapilari farkli ve bilegimde dengeli durdu.

Resim

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj eyimen » 22 Mar 2019, 10:32

Ben yeni bir topic atayım ortaya :D
Nomos In-House diyoruz ya, acaba hangi kriterlere göre In-House?? Eğer malzeme üretmekse evet, ama tasarımın orjinal olmadığını okumuştum daha önce. Benzer alıntı movement muhabbeti, Rolex Daytona için de geçerli. Sonuç olarak parçalarını kendi üretse de, baz tasarımını başka bir mekanizmadan alan mekanizmalar In-House sayılabilir mi? Yorumları bekliyoruz :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj afl » 22 Mar 2019, 10:54

eyimen yazdı:Ben yeni bir topic atayım ortaya :D
Nomos In-House diyoruz ya, acaba hangi kriterlere göre In-House?? Eğer malzeme üretmekse evet, ama tasarımın orjinal olmadığını okumuştum daha önce. Benzer alıntı movement muhabbeti, Rolex Daytona için de geçerli. Sonuç olarak parçalarını kendi üretse de, baz tasarımını başka bir mekanizmadan alan mekanizmalar In-House sayılabilir mi? Yorumları bekliyoruz :D

Çok kısaca değineyim, eminim devamı gelir.
Genelde inhouse terimi saatin tamamı için değil sadece movement için kullanılan bir terim. Onun dışında, kasa, kayış veya bilezik, kadran (kollar ve indisler de dahil olmak üzere) inhouse tanımına girmiyor. Dolayısıyla inhouse deyince mekanizma olarak anlamak daha doğru.
Çok bilinen ana akım markalarda bile kasa ve kadranın bu işin uzmanı firmalara yaptırıldığı biliniyor. Patek bile. Patek hikayesine bakarsanız, bugün Patek Philippe'in sahibi olan Stern ailesi Patek'i satın almadan önce kadran üreticisi bir firmanın sahibiydi ve (doğal olarak) Patek'in de kadranlarını yapıyorlardı. Bugün hala neredeyse tüm büyük markalar kasa ve kadran işini bir bilene bırakıyorlar.

Mekanizmalara gelince, çok büyük bir çoğunluk hala main spring ve balance spring üretemiyor. Bu sebeple hiç biri %100 inhouse değil.
A.Lange &Sohne, Rolex, Breguet, Parmiginai, JLC, Patek, Montblanc, Moser ilk aklıma gelen spring üreticileri. Belki bir iki tane de hatırlayamadığım vardır. Bunların kimi beraber kimi ayrı ayrı üretiyor. Ama bu markalrın içinde de farklı parçaları dışarıdan tedarik eden var. Rolex ve Patek de dahil olmak üzere. Tabi bu kötü bir şey değil. Hem maliyet açısından iyi hem de milyonlarca üreten ve uzmanlığı o olan firmalardan almak daha güvenli. Bağımlı ama güvenli. Bildiğim kadarıyla 100% inhouse üreticiler A. Lange & Sohne ve JLC. Gerisinde ister yüzde bir deyin ister yüzde kırk deyin dış tedarik var.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj afl » 22 Mar 2019, 11:01

Ek olarak,

ilk saatçilik mekanizmacılar ve saatçiler diye başlıyor. Yani mekanizma üreticileri uzun yıllar saatçilere mekanizma tedarik ediyorlar. O yüzden Patek, Rolex, AP ve daha bilinen büyük çoğunluk markalar harici mekanizmalar veya modifiyelerini kullandılar ve kullanıyorlar. Yanılmıyorsam eğer, Zenith El primero bilinen ilk (büyük miktarda kullanılan) ciddi inhouse oldu ki Omega'dan Rolex'e çok firma da yıllarca güvenle kullandı.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj mturann » 22 Mar 2019, 13:04

[quote=
Tamam nomos oveepriced fakat hangi saat oveepriced değil o da ayrı bir konu zaten :)
[/quote]

:thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj görkemk » 22 Mar 2019, 14:58

aynı şey tag heuer 1887 için geçerli hatıladığım kadarıyla in house movement diye piyasaya çıkardılar daha sonra tüm parçaları kendileri üretmelerine rağmen ana dizaynın seiko 6S37 alındığı ortaya çıkınca baya bi tantana dönmüştü . Tag kendi üretsede in house olamaz bu diye tasarım hakkı seikodan alınmıştır diye.

Şimdi en moda ve önemli şey designed in house olması

bir de nomosların hepsinin küçük saniye olmasının sebebinin dediğiniz baz aldıkları ana mekanizmanın indirect seconds hand olması ve merkezi büyük saniye koluna çevirirlerse aynı vostoklardakine benzer sarsıntıyla titreme yapabilmesi olasılığı olduğunu diyolarlarlarlarlar

eski nomoslarınıza uygun fiyata talibim :D
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj cbmad » 22 Mar 2019, 15:23

görkemk yazdı:

aynı şey tag heuer 1887 için geçerli hatıladığım kadarıyla in house movement diye piyasaya çıkardılar daha sonra tüm parçaları kendileri üretmelerine rağmen ana dizaynın seiko 6S37 alındığı ortaya çıkınca baya bi tantana dönmüştü . Tag kendi üretsede in house olamaz bu diye tasarım hakkı seikodan alınmıştır diye.

bir de nomosların hepsinin küçük saniye olmasının sebebinin dediğiniz baz aldıkları ana mekanizmanın indirect seconds hand olması ve merkezi büyük saniye koluna çevirirlerse aynı vostoklardakine benzer sarsıntıyla titreme yapabilmesi olasılığı olduğunu diyolarlarlarlarlar

:lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
cbmad

Mesaj debra » 22 Mar 2019, 15:27

görkemk yazdı:

Sonra da seiko parts wont harm swiss made demişlerdi

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: radiation ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners