TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj görkemk » 21 Mar 2019, 13:02

şimdi bahsettiğimiz bir araba motoru değil daha hızlı gitsin , yüksek devir versin, torku daha yüksek olsun vs vs.

saat mekanizmasında 5 ölçüt var (bana göre) 1) estetik görünüm , 2) Komplikasyonlar, 3) günlük sapma miktarı ( pozisyonel - ısı - zembereğin boşalması ile beraber zaman tutuşun stabil kalması ), 4) manyetik alan ve şoklara karşı direnç( burada saatin kasası da devreye giriyor), 5) uzun dönemde stabil çalışmaya devam etmesi (burada bakım masrafları ve kolaylığı da devreye giriyor) .

konuşmamaızda estetik kısmını geçtik zaten nomos karşılaştırmada bir miktar daha iyi. Komplikasyon olarak nomosun bir özelliği yok, günlük sapma miktarı olarak top - kronometre aralığındaki eta ile aynı, manyetik alan ve şok direnci olarak anlamlı bir farkları yok, bakım ve stabilite konusunda eta dan daha iyi demek zorlama olur biraz.

bununla beraber Nomos aynı fiyattaki rakiplerinin kasa, kadran ve metal bilezik işiçiliğinin gerisinde bence.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj debra » 21 Mar 2019, 13:04

kiwi21 yazdı:
debra yazdı:Aa tartışma başlatmışım [emoji28] ben nomos'u sadece görsel açıdan beğenmiyorum (tetra hariç tetra için kurşun yerim)

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişisel zevkler ne kadar değişebiliyor :) Şuradaki Nomos Club açılışında bahsettiğim paragraf :roll:

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.p ... z5inJeEDtZ

kiwi21 yazdı:TSF ile tanışmadan önce ne Nomos, ne otomatik saat ne kurmalı saat. Saate dair hiçbir şey bilmiyordum tabi ki. Saat benim için herhangi bir aksesuardan farksızdı. TSF’den önceki dönemi saat merakım adına karanlık dönem olarak adlandırıyorum kendi kendime. :) O Lacoste’lara, o replika saatlere ne paralar döküldü anlatamam. Yaşanması gerekiyormuş, yaşanmış diyelim ve önümüze bakalım. Sadece saat odaklı olarak söylemiyorum her konuda cehalet zor. Ben de elimden geldiğince okuyor, öğreniyor, araştırıyor, hobilerimin peşinde imkanlar el verdiğince koşmak için çabalıyorum. Nomos’la ilk tanışmam forum vasıtasıyla keyifsiz bir tanışma oldu. Markaya dair ilk gördüğüm model Ikea tabağı modelli “Tetra” serisi olunca marka uzun bir süre radarıma bile gir(e)medi. Daha sonra Club serisini keşfettim ve yaklaşık 1,5-2 yıldır her gördüğüm platformda (forum, instagram vs) hayran hayran bakıp iç geçirip kapatıyordum.
Hahah kare kasa zaafım var benim

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj mturann » 21 Mar 2019, 14:23

görkemk yazdı:
saat mekanizmasında 5 ölçüt var (bana göre) 1) estetik görünüm , 2) Komplikasyonlar, 3) günlük sapma miktarı ( pozisyonel - ısı - zembereğin boşalması ile beraber zaman tutuşun stabil kalması ), 4) manyetik alan ve şoklara karşı direnç( burada saatin kasası da devreye giriyor), 5) uzun dönemde stabil çalışmaya devam etmesi (burada bakım masrafları ve kolaylığı da devreye giriyor) .

Güzel bir özet olmuş.

Seviyeli tartışma için tüm katılımcılara ayrıca teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Caner1983 » 21 Mar 2019, 18:25

Mturann bende başta aşkın abi var yine kavga çıkacak dedim ama mükemmel bir tartışma oldu herkese teşkler :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj kilimanjaro » 21 Mar 2019, 20:08

Caner1983 yazdı:Mturann bende başta aşkın abi var yine kavga çıkacak dedim ama mükemmel bir tartışma oldu herkese teşkler :champ:

Doktorum giymetlim :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj mturann » 22 Mar 2019, 08:28

Caner1983 yazdı:Mturann bende başta aşkın abi var yine kavga çıkacak dedim ama mükemmel bir tartışma oldu herkese teşkler :champ:

Konu Rolex olsaydı kesin kavga çıkardı :) :) Nomos gariban kaldı :) :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj ekdellal » 22 Mar 2019, 09:51

mturann yazdı:

Konu Rolex olsaydı kesin kavga çıkardı :) :) Nomos gariban kaldı :) :)
Oris'ciler sessiz [emoji849]

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmekdir"
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj Ufkynl » 22 Mar 2019, 10:24

Harika bir bilgi alışverişi olmuş forum adına. Her postta ayrı keyif aldım :)
Saatler ve onlara ödenen paralar için söylecek yek şey bu fiyatların toplumsal sınıf farklarına göre oluşturulması. Bir devlet memuru koluna bir sanayici ya da bir ceo ile aynı saati takmamalı. Bazen yöneticiler ile çalışanlar arasında bile ego malzemesi olabilecek bir mevzu bu saat meselesi.
Bugün patek fiyatları rolex omega seviyesine çekse herkes lange ye vacherona döner diye dusunuyorum.
Tamam nomos oveepriced fakat hangi saat oveepriced değil o da ayrı bir konu zaten :)

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: radiation ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners