görkemk yazdı:Şu iki önermenize de katılmak mümkün değil. Hangi bilgiyle ve neye dayanarak söylediniz bilmiyorum ama, mekanizma, bir top grade ETA veya SW300 den en mütevazi ihtimalle 10 kat falan iyidir herhalde. Diğer yazdığınız markalar ise, çok kısaca, Nomos modelleriyle aynı ligde değiller zaten, ve bayağı da amatör kalırla
Read more: posting.php?mode=quote&f=12&t=19861&p=576586#preview#ixzz5in96Kxnf
arka kapaktan bakıldığında daha hoş gözükebilir, dekorasyonu bir miktar daha iyi olabilir. ama kimse aynı fiyata alabileceğiniz bu ikisinden daha iyi performans ve hassasiyet göstereceğini söyleyemez özellikle uzun dönem kullanımda.
bu arada railmaster printed dial a da o para verilmez ekleyeyim
"kimse aynı fiyata alabileceğiniz bu ikisinden daha iyi performans ve hassasiyet göstereceğini söyleyemez özellikle uzun dönem kullanımda"
Yine çok iddialı önerme. Bilginizin kaynağını bilmek isterim, istatik mi var, genel görüş mü, yoksa sizin düşünceniz mi?
Bahsettiğiniz mekanizmalara bayağı kafa yormuş, incelemiş, hatta kendim söküp takmasam da defalarca buna şahit olmuş biri olarak, ben tam tersini savunurum. Bu işin duayenlerinden de aynısını çok duydum. Arka kapak, kasa işçiliği (rolex submariner 3 katı fiyatı ama kasa sıfır işçilik) veya printed dial veya benzer faktörler, tercihler zevk meselesi. O konuda herkes kendince haklıdır. Ben maviyi sevmem başkası bayılır. Herikimiz de haklıyızdır.
Ama mekanizma tamamen ölçülebilir, teknik bir konu. O yüzden bunun iyisi ve kötüsü çok daha nettir. Güzeli ve çirkini vardır ve kişiye göre değişir ama iyisi ve kötüsü kişiye göre değişmez. Estetik bir değerden değil ölçülebilir teknikten bahsediyoruz. Bilginin niteliği ve kaynağı bu sebeple önemli.