TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Ufkynl » 10 Mar 2019, 12:27

Ankthas yazdı:
debra yazdı:
kiwi21 yazdı:Beyaz dj kafa karistirici...

ResimResim
Mavi dj in neden aikon gibi olması?

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vintage kardeşim o, ayrıca dj de değil oysterdate. Gayet güzel bence 8-)
Hep rolex esinlenmesi mi olacak yahu. Bi de rolex esinlensin :D

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj MertYe » 10 Mar 2019, 23:22

Ufkynl yazdı:Hep rolex esinlenmesi mi olacak yahu. Bi de rolex esinlensin :D

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rolex'in böyle şeylere ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Yeni Aikon Venturer'ı çok begendim mesela ama yine 2-3 markadan devşirme bir saat yapmışlar sağolsunlar.

Ap + Ulysse = Aikon durumu olmuşResimResimResim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Ankthas » 19 Mar 2019, 22:48

Bugün Kanyon'da zaman öldürmek için saat denedim. Abt saat ve Tevfik Aydın'a uğradım söyleyebileceğim tek şey: bazı saatler çok güzel...

Abt saate aslında dünya gözüyle bir Grand Seiko görmek için gitmiştim ama çalışan çocuk kalmadı abi dedi. Nasıl ya dedim, sattık hepsini 2-3 aya gelecek dedi. İyi dedim en yakın ne var? Bu var dedi, nam-ı diğer baby snowflake:

Resim

Resim

Aslında önce SARX055 baby snowflake nickini almıştı ama bu SJE073J1 o saatin bir üst seviye ince mekanizmalı ve birkaç farklı ayrıntılı versiyonu. Muazzam bir kadran, hafif, ince ve Seiko'nun herhalde GS'ye en yakın saatlerinden biri. 11.000 TL istiyorlar. Tek falsosu kadrandaki presage ve otomatik yazısı. Birazdan göstereceğim saatte çok benziyor ve biri diğerinin 4 katından fazla paraya satılıyor:

Resim

2500 TL fiyatıyla bu bütçede Seiko dahil hiçbir markanın vaadedemediği kadar güzel bir kadran sunuyor. Fotoğrafta pek belli olmadı ama kadran dolgusu çok hoş. Buna da baby baby snowflake diyebiliriz ya da poor man's snowflake. Bence otomatik saat dünyasına giriş için oldukça ideal bir seçim olur :thumbup: tek falsosu çirkin bileziği.

Bu da dükkanda duran Hermes masa saati, çok hoştu bunu da çekim dedim:

Resim

Buradan sonra Tevfik Aydın'a geçtim ve aşık oldum resmen. Kolumda denediğim en güzel saat oldu Longines - Flagship Heritage. Muazzam detayları var, aplike Longines logosundan flagship yazısına kadar her ayrıntısı harika. Sıcacık krem rengi kadranı baktıkça insanın içini ısıtıyor. Herhalde bu saate sahip olabilseydim sürekli saati izlerdim. Gerçekten çok çok beğendim canlı görmenizi şiddetle tavsiye ederim, zira fotoğraflar yeterince hakkını veremiyor. 6600'e kadar indi Tevfik Aydın:

Resim

Daha sonra epeydir aklımda olan ve çok merak ettiğim Nomos'un iki modelini denedim. Orion 38 date:

Resim

Çok güzel çok oturaklı ama bir fazlalık var bu saatte bir olmamışlık var derken hah dedim tarih penceresi fazla bu saate yok mu no-date derken satıcı arkadaş bunu getirdi, saat tamamlandı cidden boğuyormuş saati tarih penceresi. Yine de tercihim sarı indeksli mavi kollu Orion olurdu sanırım, ama mutlaka no date:

Resim

Bu da en beğendiğim ve piyasadaki en özgün saatlerden biri bence, Nomos - Metro 36:

Resim

O sırada ciddi müşteriler girdi içeri dedim ben dükkanın önünü kapatmıyım, çıktım Özdilekteki Saat&saat'e gittim orada da ML - Aikon'cuğumu denedim. Tek kelimeyle muazzam, çok beğeniyorum umarım bir gün buluşacağız:

Resim

Resim

Nomos'larda etiketin üzerinden %20 indirim yapıyorlar, tam hatırlamıyorum fiyatları ama kurmalı Orion'lar 2000 Euro civarındaydı, Neomatik Metro ise 3000 Euro civarındaydı. ML için 11.700 lira istedi kazıkçı saat ve saat ama internette 8000 civarına bulunabiliyor.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj debra » 19 Mar 2019, 22:56

Ankthas yazdı:Bugün Kanyon'da zaman öldürmek için saat denedim. Abt saat ve Tevfik Aydın'a uğradım söyleyebileceğim tek şey: bazı saatler çok güzel...

Abt saate aslında dünya gözüyle bir Grand Seiko görmek için gitmiştim ama çalışan çocuk kalmadı abi dedi. Nasıl ya dedim, sattık hepsini 2-3 aya gelecek dedi. İyi dedim en yakın ne var? Bu var dedi, nam-ı diğer baby snowflake:

Resim

Resim

Aslında önce SARX055 baby snowflake nickini almıştı ama bu SJE073J1 o saatin bir üst seviye ince mekanizmalı ve birkaç farklı ayrıntılı versiyonu. Muazzam bir kadran, hafif, ince ve Seiko'nun herhalde GS'ye en yakın saatlerinden biri. 11.000 TL istiyorlar. Tek falsosu kadrandaki presage ve otomatik yazısı. Birazdan göstereceğim saatte çok benziyor ve biri diğerinin 4 katından fazla paraya satılıyor:

Resim

2500 TL fiyatıyla bu bütçede Seiko dahil hiçbir markanın vaadedemediği kadar güzel bir kadran sunuyor. Fotoğrafta pek belli olmadı ama kadran dolgusu çok hoş. Buna da baby baby snowflake diyebiliriz ya da poor man's snowflake. Bence otomatik saat dünyasına giriş için oldukça ideal bir seçim olur [emoji106] tek falsosu çirkin bileziği.

Resim

Buradan sonra Tevfik Aydın'a geçtim ve aşık oldum resmen. Kolumda denediğim en güzel saat oldu Longines - Flagship Heritage. Muazzam detayları var, aplike Longines logosundan flagship yazısına kadar her ayrıntısı harika. Sıcacık krem rengi kadranı baktıkça insanın içini ısıtıyor. Herhalde bu saate sahip olabilseydim sürekli saati izlerdim. Gerçekten çok çok beğendim canlı görmenizi şiddetle tavsiye ederim, zira fotoğraflar yeterince hakkını veremiyor. 6600'e kadar indi Tevfik Aydın:

Resim

Daha sonra epeydir aklımda olan ve çok merak ettiğim Nomos'un iki modelini denedim. Orion 38 date:

Resim

Çok güzel çok oturaklı ama bir fazlalık var bu saatte bir olmamışlık var derken hah dedim tarih penceresi fazla bu saate yok mu no-date derken satıcı arkadaş bunu getirdi, saat tamamlandı cidden boğuyormuş saati tarih penceresi. Yine de tercihim sarı indeksli mavi kollu Orion olurdu sanırım, ama mutlaka no date:

Resim

Bu da en beğendiğim ve piyasadaki en özgün saatlerden biri bence, Nomos - Metro 36:

Resim

O sırada ciddi müşteriler girdi içeri dedim ben dükkanın önünü kapatmıyım, çıktım Özdilekteki Saat&saat'e gittim orada da ML - Aikon'cuğumu denedim. Tek kelimeyle muazzam, çok beğeniyorum umarım bir gün buluşacağız:

Resim

Resim

Nomos'larda etiketin üzerinden %20 indirim yapıyorlar, tam hatırlamıyorum fiyatları ama kurmalı Orion'lar 2000 Euro civarındaydı, Neomatik Metro ise 3000 Euro civarındaydı. ML için 11.700 lira istedi kazıkçı saat ve saat ama internette 8000 civarına bulunabiliyor.
Flagship çok sofistike bi saat ama bileğine en çok ML yakışmış. (nomos sevmiyorum, sevmeyeceğim ama son model cidden özgünmüş)

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj Caner1983 » 20 Mar 2019, 07:13

Nomos metro benim hoşuma gitmiyor ama sizin bileğe en iyi o durmuş
İlk seiko inceliğiyle baya dikkat çekici sanırsam 9 küsür mm idi ama ama ama ama bence max38mm olmalı???
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Ankthas » 20 Mar 2019, 10:32

Caner1983 yazdı:Nomos metro benim hoşuma gitmiyor ama sizin bileğe en iyi o durmuş
İlk seiko inceliğiyle baya dikkat çekici sanırsam 9 küsür mm idi ama ama ama ama bence max38mm olmalı???

İnceliğe 9.8 mm dedi, çok aşırı değil bence çok övünüyorlar saatin inceliğiyle ama sadece diğer Seiko'lara ve GS'lere göre ince. Benim o an kolumdaki Visodate'le yan yana koydum görüntü olarak aynılar, sadece Visodate'in bombeli camı 1.5mm fark ediyor o da kullanımda hissedilmiyor zaten. Öte yandan bu saatin yarı fiyatına alınabilecek bir Mido - Baroncelli Heritage, 6.95 mm inceliğinde, Mido cidden çok underrated bir marka. Bu arada kesinlikle katılıyorum bu saat en fazla 38mm olmalıymış, 39mm Visodate'in yanında epey bir büyük kaldı.

Kadranlar spottan etkilenmesin, güzel çıksın diye çok yakından çektim o yüzden biraz büyük durmuş saatler, biraz uzaklaştırınca Metro kolumda kayboldu 38 bence ideal Metro için fakat Orion'ların lugları çok uzun belki 36'sı daha iyi olabilir.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Mandos » 20 Mar 2019, 10:43

Ankthas yazdı:Bugün Kanyon'da zaman öldürmek için saat denedim. Abt saat ve Tevfik Aydın'a uğradım söyleyebileceğim tek şey: bazı saatler çok güzel...

Resim

Resim

Resim

2500 TL fiyatıyla bu bütçede Seiko dahil hiçbir markanın vaadedemediği kadar güzel bir kadran sunuyor. Fotoğrafta pek belli olmadı ama kadran dolgusu çok hoş. Buna da baby baby snowflake diyebiliriz ya da poor man's snowflake. Bence otomatik saat dünyasına giriş için oldukça ideal bir seçim olur :thumbup: tek falsosu çirkin bileziği.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Seiko fiyatları o kadar yükseltti ki artık Longines fiyatları çok uygun geliyor gözüme. Bence en güzel de o durmuş :champ:
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj görkemk » 20 Mar 2019, 14:22

nomos ve oris konusu biraz abartılıyor forumda bence , longines ve maurice gerçekten yakışmış. Bu nomoslar yerine mesela

Resim
Kullanıcı avatarı
görkemk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners