TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj punk » 23 Mar 2011, 22:33

Voleybol erkek takımımız da küme düştü.

clk'nın tabiriyle; "Teşekkürler demirören ve ekibi" :thumbup:
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj bengisaat » 23 Mar 2011, 22:36

Bu arada, Saatlerinizi Güle güle kullanın.

Hocam dediğiniz gibi seiko5 ler maalesef artık Japonyada değil Çinde üretiliyor ancak kalitesi oldukça iyi düzeyde hani 20 yıl öncesinin kalitesini zaten japonya üretse bile yapmazdı; malum artık herşey tüketim daha doğrusu tükettirmeye endexli,dolayısı ile kalite sadece saatte değil hiç bir tüketim ürününde olmaz ve olmayacak .

Saat kalitesizde demeyelim elbette o bir seiko 5 makina zaten klasik 7009 serisinin devamı .
Sadece kasada kullanıma bağlı olarak eğer kolda hava almayacak şekilde dar kullanılırsa ter ve havadaki asitlerin etkisi ile zaman içinde erimeler görülebiliyor , ne zaman 8-10 yıl sonra...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj sedir » 23 Mar 2011, 22:52

Güzel dileklerin hepsine misliyle teşekkürler.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj punk » 23 Mar 2011, 22:53

Bu arada Sedir üstadım, daha önce de bu Seiko'nuz için gerekli şeyleri söylemiştim fakat tekrarlayayım;

Koleksiyonunuz çok şık :thumbup:
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj sedir » 23 Mar 2011, 23:25

Sağ ol punk.
Kendi çaplarında güzel saatler seçmeye çalıştım. Hiçbir zaman iddialı olmadım, bence olamam da.
İltifat dolu güzel ifadelerine şükranlarımı sunuyor, senin için çok daha iyilerini diliyorum.
(Edebiyatım iyi değildir ama birşeyler parçaladım sanırım :D )
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 09 Nis 2011, 01:59

sedir yazdı:Şimdilerde saati oğlum kullanıyor. Bu da saatin oğlumun kolunda duruşu.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Evet Saati bu gün kaplamadan aldım.

Bence güzel oldu ne dersiniz ?

Altın giydirilmiş ayar tepesi takıldı
Orijinal contaları takıldı
Safir kristal ve yaldızlı cam takıldı
Makina ile yıkanıp isviçre yağları ile yağlandı
2 Micron güçlendirilmiş elektroliz altın kaplama yapıldı
http://www.saat.gen.tr/tamir_resimleri/seiko_5y39/

Sedir hocam umarım beğenirsiniz :)

Linke tıklayınca resimler açılmazsa adres satırına tıklayıp entere basın veya linki kopyalayıp adres satırına yaıştırın
Resim slayt gösterimi sırasında sol alttaki butonlardan en soldakine tıklanınca resim büyük hali ile yeni sayfada açılır
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj sedir » 30 Nis 2011, 17:17

Evet başlığı hareketlendiriyorum.
Sevgili Archezia'nın bir başka konuda
Archezia yazdı:Sedir hocam bu saatte nasıldır bilmiyorum ama o Longines'i çirkin yapan sadece kalınlığı değil o kalınlığın önemli ölçüde arka kapağa ait olması bence. Sanki çorba kasesinin üstünde konmuş gibi görünüyor saat. Eğer bu saatte aynı durum geçerli değilse "Sedir'in Saatleri" başlığı yenilenebilir belki de (:

Dediğini hatırlattıktan sonra, başlığı yeni bir saatle değil eski bir saatin yeni haliyle hareketlendirelim.
Öncelikle saatimi eski halinden aşağıdaki şekline getiren sayın "bengisaat"e iki kez teşekkür etmek istiyorum. İki kez, çünkü hem kendi işini çok güzel yaparak, bu güne kadar (22 yıl) herhangi bir bakım görmemiş saatimi güzel bir elden geçirdi, hem de soluklaşan, beyazlaşan kaplamasının yenilenmesi için yardımcı oldu, benim adıma bu işi yapanlara gitti, kaplattı ve saat bugünkü haline geldi. Eski hali için hemen yukarıdaki bengisaat'in postasına bakabilirsiniz.
Yeni resimler de şöyle.
Kurma koluna dikkat çekeriz lütfen.

Resim

Resim

Resim

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 30 Nis 2011, 21:55

:)

Beğendiğinize sevindim hocam , kaplamayı bende beğendim adamlar işini iyi yapıyorlar.

Ayrıca Saatin mekanizması da yıkama makinası ile yıkandı, kenarları altın sırlı ve safir çizilmez cam takıldı,giydirme dediğimiz çelik üzerine presle altın şapka gibi giydirilmiş altın tepe takıldı ,contaları yenilendi,isviçre yağları ile yağlandı ve pili değişti.

İşin güzel tarafı da nasip denilen şeyin ne kadar önemli olduğu , tepenin ve camın o fiyatlara bulunabilmesi,kaplamaya gittiğimde firmanın yapılamayan bir saatinin olması ve onu tamir ederek kaplamayı ucuza getirmemiz .

Paranız gerçekten helalmiş hocam güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners