TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj Baran » 04 Ara 2012, 23:07

2fast eywallah abi :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Ert » 04 Ara 2012, 23:15

Ya aslında klasmanlar var. Bunları bir türlü net ortaya koyamamışız birazda ordan çıkıyor karışıklık. Dünyada var bu biz nedense kabul etmiyoruz. Kalıp Patek ile Omega yı kıyaslarsan boyle bir kıyas var dersen saçmalık olur. Hala Seiko isviçre saatleri ile kıyaslanıyor. Seiko nun Rolex in tahtını alıcağı söyleniyor. Bana göre Seiko Grand Grand Grand Seiko da yapsa Seiko dur . Arkadaşlar bu markalar okadar köklü ki siz bu markaların prestijlerini silemezsiniz. Bu artık olmuş iş bitmiş. Bir Patek tahtından inmez. Bir Rolex tahtından inmez. Bu iş bitmiş bu markalar bizlerden büyük . Ne yaparsanız yapın imaj değişmeyecektir. Hublot milyon dolarlık saat yaptı Patek in tahtına geçebildimi ? Geçti diyen el kaldırsın :)

Pilli mekanizmalar denmiş. Pilli mekanizmaya saygı nesine duyucaz onuda anlamadım. Nesine saygı göstermemiz bekleniyor pille çalışan bir saatin ? Moda markalarına da mı haksızlık ediyoruz acaba atkı kazak gömlek yapan firmaların yaptığı saatlerede saygı gösterelim . Sonucta saattir tamam takanada neden taktın denmez modasal bir objedir belki. Yeteri kadar ilgili davanılmıyor denmesini cidden anlamıyorum. 5 tl lik bir pille çalışmıyormu bu ? Kızan kızsın valla umrumda değil , dijital saate kadar gidicek bu ilgi olayı sonra zamanı gösterene zamandan ötürü saygılı ol vs :) Bilemiyorum bazı şeyleri algılıyamıyorum maalesef . Burberry desenli kayışlı bir burberry nin neyini konusayım burda. Ancak utanmadan 2500 tl ye satıyorlar diye eleştirebilirim................
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj Baran » 04 Ara 2012, 23:20

''sonra zamanı gösterene zamandan ötürü saygılı ol vs'' :lol: Ert akşam akşam güldürdün cok yaşa :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Ert » 04 Ara 2012, 23:29

Ne yapayım Baran başkan :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj Orca42 » 04 Ara 2012, 23:34

Kavga var dediler geldik :lol: :lol:

Benim gözlemim -ki doğrudur demiyorum, takip ettiğim başlıklardan çıkarımım- forumda küçümsenen saatler başında; Tag geliyor, Omega'nın da pek fanı yok gibi
Genelde ORIS harici ETA mekanizmalı saatlere pek paye verilmiyor gibi. Garibim ETA'ya çoğunluğumuz vuruyoruz.
Yere göğe sığdırılamayanlar arasında başta Rolex ardından Panerai geliyor.
Bence burada bir üyenin Tag'ı küçümsemesi diğer üyeleri çok etkilememeli, sonuçta burası bir forum herkes fikrini yazar, muhakeme sahibi insanlar olarak değerlendirmemiz gereken yerlerde dikkate alırız yazılanları.
Bu arada Ert'nin 2. paragrafta yazdıklarına aynen katılıyorum.

Son olarak tüm yazılanları keyifle okudum herkesin eline sağlık :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Orca42

Mesaj Analyzer » 04 Ara 2012, 23:50

"Ne yaparsanız yapın imaj değişmeyecektir." Bu kısım kısmen doğru değil bence ne bileyim Zenith eski ihtişamında değil, Breguet de öyle, Rado da ziya.. Ya da Maurice Lacroix ise mesela sonradan yerini yükseltti, Ulysse Nardi de öyle. Waltham, Elgin, Lanco gibi markalar tamamen yok oldu gibi örnekler verilebilir.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj DenizKSK » 05 Ara 2012, 00:23

Triton yazdı:
Hiçbir saatimi satmam. Böyle bir takıntım var.

Triton hocam da benden. Aldığım hiçbir saati ben de satmam. :champ:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj Ert » 05 Ara 2012, 00:31

Analyzer yazdı:"Ne yaparsanız yapın imaj değişmeyecektir." Bu kısım kısmen doğru değil bence ne bileyim Zenith eski ihtişamında değil, Breguet de öyle, Rado da ziya.. Ya da Maurice Lacroix ise mesela sonradan yerini yükseltti, Ulysse Nardi de öyle. Waltham, Elgin, Lanco gibi markalar tamamen yok oldu gibi örnekler verilebilir.

Doğru, inişler çıkışlar olacaktır , fakat şimdi desemki tag heuer zenith den üstündür kabul görecekmi ? Veya Maurice Lacroix kendini birkaç zamandır gösteren bir marka olarak koruduğu nokta gene olduğu noktadır . Ben klasmanın kolay kolay değişebiliceğini sanmadığımı ifade ettim . Yani şöyle bir durum yok X marka dünyanın en iyi markası iken artık orta sınıf bir markadır diyebilirmiyiz . Gene şöyle soralım Raymond Weil artık Panerai ye yaklaşmıştır diyebilicekmiyiz ? Bu şekilde inançları olanlar varmı bence olamayacak bir durum. Marka kalitesi kolay kolay değişmiyor zaten biz ne desekte bu markaların kendileri biliyorlar hangi kesime ve hangi bütçeye hitap ettiklerini o ölçüde üretim yapıyorlar. Kimisi pilli makinede yapıyor , kimi eta üzerinden gidiyor , kimi uç boyutta işlere imza atıyor. Hepsi kabullenmiş kendi pazarını. Hatta bence Rolex'in tourbillon , minute repeater vs gibi makinelere girmemesi bile kendi müşteri ve pazar payının ve geleneğinin sonucudur. Yoksa neden yapmasınki ? Burda bir kabullenme ve kitleme göre şirketim en güzel nasıl para kazanır onun peşinde adamlar . Yok olma olayına girersek yok olma dipten olur olursa .

Sonuç olarak , günümüzde paranın çalıştıramayacağı beyin , kişi , sistem var mıdır ? İsviçreli üreticilerin saat sanayisine yön veren bu markaların istedikleri anda istedikleri makine ve komplikasyonları yapacak paraları yokmudur ? Yani longines istese tourbillon makine yapıcak bir ekip ve teknolojiyi kuramazmı , parasımı yoktur sizce yoksa deneyimimi yoktur ? Bence her ikiside vardır ve isterse yapar ama yapmaz çünkü onu kaldırıcak prestiji yok. Nedenmi cunku her markanın pazar payı bellidir risk almaz . Kimse işleyen sistemi bozmaz.

Şimdi bu markalar bu döngüyü kabul etmişken bizede eyvallah demek düşer. Hala savunuyorum olan olmuştur , bitmiştir. Rado dedik Rado neden acaba seramik üzerine üretim yapıyor ? Patentimi onda bakın bu da döngüye örnek gelenekselleşmiş ve öyle sevilmiş pazarda müşterişini o şekilde buluyor. İsviçre saatleri açısından sorun yok , ama uzak doğunun adetidir dünyanın en prestijli ürünlerine kafa kaldırma huyu. Bırakın bir yerlerde birileri tırmalasın gideceği yer bellidir. Patek'in patronunun yazısını hepimiz okuduk fabrikayı Çin e bağlasak yeter diyor ama istemiyoruz diyor adam bizim saatimizi takan kesim Avrupa da olsun diyor. Sistem ve dengeler kolay kolay değişmez rahat olun .
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], schwager, sphinx ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners