Eylulun basindan beri saatlere merak salmis biri olarak araniza yeni katildim. Izledigim videolar ve cesitli yerlerde okudugum kaynaklar neticesinde bir seiko snzf17 ile planimi gerceklestirmeye karar verdim.
Resim 1 - Seiko SNZF17K1

Resim 2 - Ayni aksam saat elimize gecer gecmez kirmizi kayis siparismizi veriyorum ve sonuc

Resim 3 - O sirada coktan siparis etmis oldugumuz siyah mat kadran, seramik bezel ve safir kristalimiz elimize ulasiyor. Hayatimda ilk defa saat parcalarini degistirme girisimimi basariyla herhangi bir seyi yamultmadan bukmeden gerceklestiriyorum.

Resim 4 - Yine sekiz on gun onceden siparis etmis oldugum boyalari postadan aliyorum, telefon kamerasinda tam renkleri yansitmasa da canliliklarini 3 ile rahatlikla carpabilirsiniz.

Resim 5 - Blue AR kristalli saate son bakis

Resim 6 - Pigment W0 ve binder 3, yani astar kati

Resim 7 - Pigment g15 e, sitesinde yazdigina gore 75 micron boyutunda ve 36 saate kadar isima yapabiliyor.

Resim 8 - Chapter ring ve bezel insert'e uygulanan ilk lume boya kati fazla gelen boya telefonumun kabindaki ambleme de uygulandi

Resim 9 - B17f toz hali

Resim 10 - Iki kat surulmus g15e ve tek kat b17f, bezelde de iki kat g15e var. Her iki uygulamada da binder 3 kullandim.

Resim 11 - Nacizhane uygulama alanim. Eski bir banyo sungeri birkac kurdan ve cesitli kalinliklarda dikis ignesi. Ebaydan siparis ettigim weatch oilerler gelmeyince gozu kararttim.

Resim 12 - 3er kat b17f ve g 15e

ve bezel g15e ve binder 3 capaklari alinmamis ve temizlenmemis hali

Resim 13 - 4er kat chapter ring ve bezel uygulamasi
kenarlari netlestirlimemis halin resmi

capaklari alinmis hatlari keskinlestirilmis hali

Resim 14 - Seikonun kullandigi lumibright ile yanyana nasil duracagini gormek icin saniye koluna da iki kere surdum.

Resim 15 - montaj

Resim 16 -