TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saati !!!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saati !!!

Mesaj Thevenin » 27 Eki 2011, 08:24

2 milyon LED'i nereye koysak iyi olur zaten performansi :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Frax » 27 Eki 2011, 09:41

Saatin sanırım tek özelliği büyük olması, yeni model olsaydı 1 bile alamazdı :?
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj asymptote » 27 Eki 2011, 10:23

Videonun sonunda alemlerin rabbine hamdolsun yazıyor, petrol denizinin üzerine bol yıldızlı oteller inşa ediyorlar, ham edecekler tabi :D Mekanizmasını ben de merak ettim, devasa dişli çarklar falan.. Kurulması da derttir bunun, yüksek torklu elektrik motoru kullanıyorlardır muhtemelen. Bir de bunun eşapmanıyla pallet forku arasında bir canlının kaldığını düşünemiyorum :D Saat kulelerindeki mekanizmalar çok özel ve bildiğimiz kol ve cep saatlerinden çok farklılar mutlaka, görünen önemli bir fark tek bir mekanizma ile 4 ayrı kadranda zamanı gösterebilmeleri, bir taşla 4 baykuş netekim:D
Bu arada Clk teşekkürler :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 27 Eki 2011, 12:43

asymptote yazdı:Videonun sonunda alemlerin rabbine hamdolsun yazıyor, petrol denizinin üzerine bol yıldızlı oteller inşa ediyorlar, ham edecekler tabi :D

+1 :D Arapçamız var heralde asymptote (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 27 Eki 2011, 14:16

NickyNick yazdı:clk teşekkürler :champ: Peki mekanizma fotoğrafları var mı? Kurmalı mı nasıl çalışıyor bu :D

Mekanizmanin fotografi oldugunu zannetmiyorum. Cünkü anladigim kadari ile sadece mekanizma 6 metre capinda :D 6 metre capinda ki birseyin fotografini cekmek icin gerekli olan mesafeyi düsünürsen o kulenin icinde fotograf cekmenin imkansiz oldugunu anlarsin ;)

Saat kurmaliymis. Her 24 saatte bir 3400 tane adam kuleye cikip saati kuruyormus. Ilk önce cinden isci getirmisler ama ciliz kaldiklari icin becerememisler, su an mogollar ile calisiyorlarmis :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 27 Eki 2011, 14:42

Archezia yazdı:
asymptote yazdı:Videonun sonunda alemlerin rabbine hamdolsun yazıyor, petrol denizinin üzerine bol yıldızlı oteller inşa ediyorlar, ham edecekler tabi :D

+1 :D Arapçamız var heralde asymptote (:

Alfabeyi biliyorum Archie. Hatta dur sayayım, elif be te se cim .... nun vav lamelif ye ;)
Fill in the blanks, bu görev de sana ait olsun.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 27 Eki 2011, 16:13

Big Ben Reyizi misal haftada 3 kez 3 kisi kuruyormus beyler.

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj vecdi » 18 Kas 2011, 17:04

istanbul cevahir avm deki tavan saati kısa bir süre çalıştı fakat asla doğruyu gösteremedi.......................zaten yer çekimine karşı böyle koca bir mekanizmanın çalıştırlması ayrı bir mühendislik olay ,baktılar astarı yüzünden pahalıya geliyor......velhasıl,kaput.
Deve kuşuna yük vurmuşlar ''ama ben kuşum demiş! ''peki uç öyleyse'' demişler ''ama ben deveyim!'' demiş.
Kullanıcı avatarı
vecdi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Icarnaceast, kesikparmak ve 226 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners