Saat genel itibari ile ciddi anlamda upgrade olmuş , kalite algısı yükselmiş. Ki bu anlamda Planet Ocean ile markanın giriş segmenti Seamaster arasındaki fark çok kapanmıştı önceki versiyonlarda.. Dolayısıyla bu upgrade, segmentasyon anlamında bence doğru olmuş. Bunlar olumlu yönler
Buna karşılık Planet Ocean, modern bir yorum olmasına rağmen , bence çok güçlü bir genetiği vardı ve smp gibi timeless bir tasarım olma potansiyeline haizdi. Diğer kült modellerde olageldiği gibi; ufak dokunuşlarla revize edilmek yerine, tasarım değiştimede bu kadar cesur hareket edilmesi , bence bu genetiğin kaybedilmesine yol açmış.
Kalite algısından ari olarak, estetik olarak değerlendirirsek bence bezel fazla geniş, bezel kasa oranı gözü zorluyor. Muhtemelen bu sebeple, kasanın duruşunda rahatsız eden bir şeyler var, yekpare görünüş kaybedilmiş sanki.
Bilezik çok güzel ve ilk gördüğümde çok beğendim, ama parlak orta baklalar yerine mat çalışılsa bence yine daha iyi olurmuş. Çünkü model , bir yönden daha elegan unsurlara haizken ( helyum valf ‘ in gidişi, kasanın incelmesi, entegre görünümü veren çelik bilezik, ve bileziğin de incelmesi) bir yandan da çok daha köşeli bir tasarım ve daha maskulen duruyor. Yapılan tüm minimalist dokunuşlara rağmen; overall da, yelpazenin toolwatch tarafına daha çok yaklaşılmış. Bir de özellikle turuncu bezelli model için, kasa ve kadran bu kadar hareketli iken; gözler, bilezikte biraz rahatlayabilse bence daha iyi olurmuş.
Özetle, planet ocean artık başka bir saat. Bu defa kalite algısı gerçekten çok yüksek, ticari anlamda başarı kazanacağına dair şüphe duymuyorum, ama ben şahsen, mevcut genetik korunarak bir renevasyon yapılmasını şahsen tercih ederdim.