TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Mesaj Umutt » 27 Ara 2025, 13:15

Saat genel itibari ile ciddi anlamda upgrade olmuş , kalite algısı yükselmiş. Ki bu anlamda Planet Ocean ile markanın giriş segmenti Seamaster arasındaki fark çok kapanmıştı önceki versiyonlarda.. Dolayısıyla bu upgrade, segmentasyon anlamında bence doğru olmuş. Bunlar olumlu yönler

Buna karşılık Planet Ocean, modern bir yorum olmasına rağmen , bence çok güçlü bir genetiği vardı ve smp gibi timeless bir tasarım olma potansiyeline haizdi. Diğer kült modellerde olageldiği gibi; ufak dokunuşlarla revize edilmek yerine, tasarım değiştimede bu kadar cesur hareket edilmesi , bence bu genetiğin kaybedilmesine yol açmış.

Kalite algısından ari olarak, estetik olarak değerlendirirsek bence bezel fazla geniş, bezel kasa oranı gözü zorluyor. Muhtemelen bu sebeple, kasanın duruşunda rahatsız eden bir şeyler var, yekpare görünüş kaybedilmiş sanki.

Bilezik çok güzel ve ilk gördüğümde çok beğendim, ama parlak orta baklalar yerine mat çalışılsa bence yine daha iyi olurmuş. Çünkü model , bir yönden daha elegan unsurlara haizken ( helyum valf ‘ in gidişi, kasanın incelmesi, entegre görünümü veren çelik bilezik, ve bileziğin de incelmesi) bir yandan da çok daha köşeli bir tasarım ve daha maskulen duruyor. Yapılan tüm minimalist dokunuşlara rağmen; overall da, yelpazenin toolwatch tarafına daha çok yaklaşılmış. Bir de özellikle turuncu bezelli model için, kasa ve kadran bu kadar hareketli iken; gözler, bilezikte biraz rahatlayabilse bence daha iyi olurmuş.

Özetle, planet ocean artık başka bir saat. Bu defa kalite algısı gerçekten çok yüksek, ticari anlamda başarı kazanacağına dair şüphe duymuyorum, ama ben şahsen, mevcut genetik korunarak bir renevasyon yapılmasını şahsen tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners