TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Mekanizmalar覺 Hakk覺nda Genel Sorular

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Mekanizmalar覺 Hakk覺nda Genel Sorular

Mesaj Winder » 13 Eki 2012, 15:45

asymptote yazd覺:Hallmark of Geneva par癟a say覺s覺 ya da komplikasyonla ilgili bir standart koymaz, daha 癟ok jewel deliklerinin 癟ap tolerans覺, y羹z羹klerin mevcut olup olmamas覺, doru pah k覺r覺l覺p k覺r覺lmad覺覺, s羹sleme ve dekorasyon gibi manufacturing standartlar覺n覺 belirler bildiim kadar覺yla..

Cok dogru ayni zamanda malzeme kalitesi de etkili
Winder

Mesaj Q47 » 13 Eki 2012, 16:10

Drk yazd覺:Bu sorunun cevab覺n覺 kendiniz bulmal覺s覺n覺z. Okuyun, arat覺r覺n, merak edin ve kendi karar覺n覺z覺 verin 癟羹nk羹 cevap kiiden kiiye deiebilir.

G羹癟 rezervi, en basite indirgersek zemberek i癟indeki telin uzunluu, kal覺nl覺覺 ve zemberek say覺s覺yla ilgili. 18 saat 癟ok 癟ok d羹羹k bir rakam, belki 癟ok eski veya sorunlu saatlerde vard覺r. 32 saat de asl覺nda d羹羹k say覺labilecek bir rakam. Genelde minimum 2 g羹n g羹癟 rezervi vard覺r mekanik saatlerin. Baz覺 繹zel saatlerde g羹癟 rezervi 30 g羹n羹 aar.

Hakl覺s覺n覺z ama birey dikkatimi 癟ekti tourbillonlu saatlerde rotor yok?Rotor vazifesini veya yerini tourbillon m覺 b覺rak覺yor?
Kullan覺c覺 avatar覺
Q47

Kay覺t: 12 Eki 2012, 15:29

Mesaj asymptote » 13 Eki 2012, 16:14

Q47 forumu hi癟 okumuyorsunuz, t羹m sorular覺n覺za buradan cevap bulmay覺 umuyorsunuz. Bu m羹mk羹n deil (rotor g繹revini tourbillon'un yapmas覺 ya da burada arad覺覺n覺z t羹m sorulara cevap bulma beklentinizin ger癟eklemesi)..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Q47 » 14 Eki 2012, 15:11

asymptote yazd覺:Q47 forumu hi癟 okumuyorsunuz, t羹m sorular覺n覺za buradan cevap bulmay覺 umuyorsunuz. Bu m羹mk羹n deil (rotor g繹revini tourbillon'un yapmas覺 ya da burada arad覺覺n覺z t羹m sorulara cevap bulma beklentinizin ger癟eklemesi)..

Hakl覺s覺n覺z forumda detayl覺 bilgiler mevcut; ama bir 羹yenin a癟m覺 olduu konuda "saatimi nas覺l kurucam/saat kolunu ne y繹ne cevirecem" gibi son derece y羹zeysel soruya bir癟ok 羹ye normal bir ekilde cevap vermi.Benim sorduum sorular 癟ok daha elle tutulur sorular.Sizin bana sarman覺z覺 anlam覺yorum
Kullan覺c覺 avatar覺
Q47

Mesaj asymptote » 14 Eki 2012, 15:28

Ben size sarm覺yorum :) L羹tfen yanl覺 anlamay覺n. :thumbup: Asl覺nda hakl覺s覺n覺z, forumun bir SSS b繹l羹m羹 olmas覺 gerekir, bu bir eksiklik. Sorunuza d繹nersek: tourbillon k覺saca bir kafes i癟inde balans-eapman sisteminin d繹nerek s羹rekli farkl覺 a癟覺larda 癟al覺mas覺 ve bu ekilde saatin bilekteki konumuna bal覺 olarak yer癟ekiminin saatin hassasiyeti 羹zerindeki etkisini en aza indirmeyi ama癟layan bir sistem. Dolay覺s覺yla rotorla ya da zemberein kurulmas覺yla bir ilgisi yok.
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj Q47 » 14 Eki 2012, 15:54

asymptote yazd覺:Ben size sarm覺yorum :) L羹tfen yanl覺 anlamay覺n. :thumbup: Asl覺nda hakl覺s覺n覺z, forumun bir SSS b繹l羹m羹 olmas覺 gerekir, bu bir eksiklik. Sorunuza d繹nersek: tourbillon k覺saca bir kafes i癟inde balans-eapman sisteminin d繹nerek s羹rekli farkl覺 a癟覺larda 癟al覺mas覺 ve bu ekilde saatin bilekteki konumuna bal覺 olarak yer癟ekiminin saatin hassasiyeti 羹zerindeki etkisini en aza indirmeyi ama癟layan bir sistem. Dolay覺s覺yla rotorla ya da zemberein kurulmas覺yla bir ilgisi yok.

Cevab覺n覺z ve samimiyetiniz i癟in tekk羹rler. :thumbup: Yani bilek hareketiyle 癟al覺覺yor.Peki bilek hareketiyle 癟al覺mayan d羹z zemine koyup, zemberei koldan kursak (tourbillon sabit duruyor bu arada) zaman sapmas覺nda bir sorun olur mu?Birde size zahmet olacak ama :champ: tourbillon lu saatlerde saniye kolu yok bunun g繹revini s羹rekli aktif ekilde d繹nerek tourbillon mu yap覺yor?
Kullan覺c覺 avatar覺
Q47

Mesaj asymptote » 14 Eki 2012, 16:00

Saniye kolunun olup olmamas覺n覺n tourbillon 繹zelliiyle bir ilgisi yok, hatta baz覺 tourbillon 繹zellikli saatlerde ilave bir tourbillon sub-dial i mevcuttur. Tourbillon kafesinin d繹n羹 h覺z覺 da saatten saate deiir. Tavsiyeme uyup forumu biraz okuman覺z覺 繹neriyorum, buraya yaz覺 yazmadan ya da soru sormadan 繹nce forumu g羹nlerce okuyan arkadalar var, demek ki okunacak 癟ok ey var.. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj Q47 » 14 Eki 2012, 21:17

asymptote yazd覺:Saniye kolunun olup olmamas覺n覺n tourbillon 繹zelliiyle bir ilgisi yok, hatta baz覺 tourbillon 繹zellikli saatlerde ilave bir tourbillon sub-dial i mevcuttur. Tourbillon kafesinin d繹n羹 h覺z覺 da saatten saate deiir. Tavsiyeme uyup forumu biraz okuman覺z覺 繹neriyorum, buraya yaz覺 yazmadan ya da soru sormadan 繹nce forumu g羹nlerce okuyan arkadalar var, demek ki okunacak 癟ok ey var.. ;)

Hocam bakt覺m videolar覺da izledim ama kafam iyice kar覺t覺.Baz覺 videolarda izlediim tourbillonlar 360 derecelik 癟eitli a癟覺 ile d繹nm羹yorlar.Sadece kendi etraflar覺nda d繹n羹yorlar.Acaba flying tourbillon dedikleri mi 360 derecelik 癟eitli a癟覺larla d繹n羹yor.Birde izlediim videolarda tourbillon un i癟erisinde zemberek yay覺 vard覺..Siz tourbillonun bana zemberek ve rotorla ilgisinin olmad覺覺n覺 s繹ylemitiniz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Q47

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners