TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mücadeleci'nin Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mücadeleci'nin Saatleri

Mesaj mucadeleci » 29 May 2012, 23:21

Tüm saatlerimi bu şekilde sunmak istedim, saatlerimizin toplu fotoğrafını çekince detaylar belli olmuyor, bu şekilde tek tek fotoğraflarını paylaşarak daha keyifli olacağını düşündüm. Aşağıda sahip olduğum saatlerin fotoğrafları ile saatler ile ilgili küçük açıklamalar mevcut, yüksek beğenilerinize sunuyorum...
Not: Başlık ismi için *Sedir hocam dan destur istiyorum :)

1. Citizen Quartz ('70lerin sonu yada '80lerin başı)= İlk sırada rahmetli Dedemden bana kalan Citizen var, en çok kıymet verdiğim saatim. Daha önce bu saat için ayrı bir başlık açmıştım, aşağıdaki linkten o başlığı da inceleyebilirsiniz.
:arrow: viewtopic.php?f=12&t=8555&p=122024&hilit=Citizen#p122024
Resim
Resim
Resim

2. Seiko Premier Kinetic Auto Relay - movement: 7D48 = Çok sevdiğim bir saatim, Ablamın bana 25. doğum günü hediyesi olması hasebi ile yine benim için manevi değeri de olan bir saat, 2005 üretimi, aşağıdaki linkte yapmış olduğum küçük inceleme ve kendi incelememi devamına eklediğim *serxx in yaptığı değerli inceleme var.
:arrow: viewtopic.php?f=13&t=6190&hilit=seiko+premier+inceleme#axzz1wHSCxT8L
Resim
Resim
Resim

3. Seiko5 vintage '73 - movement: 6119 = Çok severek ve daha çok "dress watch" olarak kullandığım, gerçekten çok iyi kondüsyonda olan bir emektar, amman çizilmesin diyerek takıyorum...
Resim
Resim
Resim

4. Seiko Lord Matic vintage '74 - movement: 5606 = Yine çok severek kullandığım bir Seiko daha :) o yılların akımını üzerinde taşıyarak bana '70leri hatırlatan ve yine pek temiz olan bir parça... Mekanizması ise Seiko markasının hacking ve otomatik/kurmalı özelliğini o yıllarda nadir uyguladığı bir mekanizma.
Resim
Resim
Resim

5. Seiko5 vintage '84 - movement: 6119 = En çok kadran rengini ve kollarını sevdiğim nam-ı diğer Maviş :) onuda çok severek takıyorum...
Resim
Resim
Resim

6. Seiko Kinetic Scuba Diver - movement: 5M62 = Yakın zamanda sevgili dostum *Razz dan takas ederek aldığım bir Seiko (Seiko Arctura Kinetic 5M62 ile takas edildi, aşağıda fotoğrafı mevcut). Gerçekten de bir Diver a ihtiyacım vardı ve bu saat ihtiyacımı kesinlikle karşıladı, büyük saat fobimide yenmeme vesile oldu, her geçen gün daha da severek takıyorum, üretim yılı 2007. Aşağıdaki linkte saat ile ilgili yazdığım naçizane gözlemler mevcut ve dostum *Razz ın yazdığı incelemede mevcut.
:arrow: viewtopic.php?f=13&t=8828&hilit=seiko+kinetic+diver#axzz1wI1a00te
Resim
Resim
Resim
Artık *Razz ın saatleri arasında olan Arctura, benim kolumda iken
Resim
Arctura, *Razz ın kolunda iken
Resim

7. Seiko5 vintage '77 - movement: 6319 = Daha çok klasik/spor (nasıl denir bilmiyorum casual değil ama kot üzerine spor gömlek+ceket v.s. tarzı kastetmeye çalışıyorum :) ) tarzda kıyafetlerimle giydiğim bir vintage, ben Seiko larımı çok seviyorum ve onları gerçek klasikler yerine koyuyorum, kondüsyonlarıda iyi oldukları için böyle sınıflandırmaktan çekinmiyorum acizane...
İçinde bulunduğumuz 2012 yılı itibarı ile yakışıklımız 35. yaşında ;)
Resim
Resim
Resim

8. Seiko Quartz Chronograph - movement: 7T24 = Tarzını beğenerek aldığım nispeten nadir bulunan bir Seiko modeli, üretim yılı 1988 vintage diyebiliriz, 1/100 hassasiyetinde zaman tutabiliyor, yumurta pişirirken çokta işime yaradığı söylenemez ama :) bazen işe yaradığı olur, ve huzurlarınızda Seiko Quartz Chronograph :) Seiko Chronograph, şampiyonlar için zaman tutar...
Resim
Resim
Resim

9. Globen / Denmark = 2002 yılında aldığım ve şu sıralar kullanmadığım bir saat aslında paylaşmayacaktım ama yılların hatırı var :) Danimarka markası içinde miyota mekanizma mevcut Türkiye de satıldığı dönemde ithalat ve dağıtımı Ersa saat tarafından yapılıyordu... Fotoğraf makinem yanımda olmadığı için telefonla çektim fotoların kalitesizliği için kusuruma bakmayın yakın zamanda daha düzgün fotoları ile değiştiririm.
Resim
Resim
Resim

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim...
En son mucadeleci tarafından 01 Haz 2012, 23:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mücadeleci'nin Saatleri

Mesaj herofb » 29 May 2012, 23:25

Bu citizen dikkatimden kaçmış , super parçaymış , mavi kadranlı guzel zaten cok tavşan
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Mücadeleci'nin Saatleri

Mesaj vmetin » 29 May 2012, 23:26

Maşallah, Lord Matic i ayrı beğendim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj retrograde » 29 May 2012, 23:27

Güzel bir görsel sunum oldu Mücadeleci. Bütün saatlerini güle güle kullanmaya devam et. :champ: Umarım istediğin saatlere de bir an önce ulaşırsın.
Saygılar.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj SeRxx » 29 May 2012, 23:28

Derleme için teşekkürler Mücadeleci :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mücadeleci'nin Saatleri

Mesaj mlm » 29 May 2012, 23:30

Mucadeleci, güzelleri böyle tek bir başlık altında inceleme tadında bize sunmussun, ellerine saglık, saatlerini daha uzun yıllar seve seve kullanmanı diliyorum :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Thevenin » 29 May 2012, 23:33

Fevkalade gerekli ve ozenli baslik, samurai'i bol, katanasi her daim keskin olsun :champ: :thumbup:

Kosenin hediyelik capsi de benden olsun :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Frax » 29 May 2012, 23:34

Güzel konu olmuş, iyi günlerde kullanmaya devam edin diyelim :)

Nice saatlere tabi öte yandan :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners